Zboruri ieftine spre Norvegia

Bilete avion

Curse aeriene spre Norvegia

Zboruri ieftine spre Norvegia

Din

Prețul biletelor spre Norvegia depinde de sezon, orașul de plecare, compania aeriană si disponibilitate. Mai jos puteți vedea cele mai bune oferte spre Norvegia, găsite de clienții noștri în ultimele 48 de ore.

Prezentare: Norvegia

Despre Norvegia
  • Capitala Oslo
  • Limba oficială Norvegiana
  • Valută Coroana norvegiană
  • Clima Temperat-oceanică, rece și arctică în nord
  • Fus orar GMT +1.00 ora de iarnă și GMT +2.00 ora de vară
  • Durata zborului aproximativ 3 ore

Norvegia este cea mai nordică dintre statele Uniunii Europene, o țară ce se întinde până dincolo de Cercul Polar de Nord. Relieful țării este dominat de munți înalți, fragmentatați de văi adânci săpate în piatră de apele Mării Nordului, faimoasele fiorduri. O țară aspră dar ordonată, Norvegia a știut să-și pună în valoare frumusețea și bogățiile naturale, fiind astăzi una dintre cele mai bogate țări din lume. Pregătiți-vă să întâlniți o vreme rece, cu zăpadă chiar și în timpul verii, în special în partea de nord a țării. Datorită cadrului natural dificil, Norvegia este o țară relativ greu accesibilă, în special în timpul iernii, când drumurile sunt acoperite de zăpadă.

Capitala Oslo este situată în sudul țării și este cea mai vizitată destinație turistică din țară. Aici se găsesc cele mai importante muzee și instituții culturale ale țării, monumente istorice deosebite și parcuri foarte bine îngrijite. Pornind spre nord-vest turistul ajunge în orașul Bergen, vechea capitală a Norvegiei, un oraș ce cuprinde multe monumente istorice și clădiri din lemn foarte frumoase, specifice acestei zone. Trondheim este o altă destinație turistică importantă, este un oraș vechi, cu o catedrală superbă și o viață de noapte intensă. În nord ajungeți în Tromso, unul dintre cele mai nordice orașe din Europa, situat într-un cadru natural sălbatic dar spectaculos. Norvegia ascunde numeroase alte locuri frumoase, în special în văile adânci ale fiordurilor.

O vizită în Norvegia începe de obicei în Oslo, capitala și cel mai mare oraș din țară. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din nordul Europei, un oraș curat și îngrijit, cu clădiri elegante și o instituții culturale deosebite. Orașele vechi ale Norvegiei poartă încă amprenta trecutului tumultos al țării. Puteți vizita vestigii datând din perioada vikingilor, strămoșii norvegienilor, un popor ce acum 1000 de ani explorau Europa pentru comerț și jaf. Munții înalți și clima rece fac din Norvegia o destinație ideală pentru sporturile de iarnă. Peisajul norvegian este dominat de fiorduri, văi strâmte și adânci săpate de Marea Nordului în țărmul stâncos al Scandinaviei, cel mai mare dintre acestea fiind Sognefjord. Sunt atracții naturale spectaculoase și o excursie în Norvegia nu ar fi completă fără o vizită la un fiord. Pentru iubitorii de aventură Atlanterhavsveien este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase drumuri din Europa. În nordul Norvegiei turiștii pot admira aurora boreală, un excepțional spectacol al naturii, un loc ideal pentru aceasta fiind orașul nordic Tromso. Zona Trollheimen cuprinde creste montane spectaculoase, ghețari și peisaje naturale sălbatice. O țară rece și sălbatică, Norvegia este o destinație ideală pentru cei ce iubesc acest peisaj, dar și pentru iubitorii de cultură.

Pentru a descoperi și alte atracții turistice ale acestei țări spectaculoase, avion.ro vă oferă bilete de avion ieftine spre Norvegia. Din România zborul durează aproximativ 3 ore, distanța fiind de aproape 2000 de kilometri
 

Hartă Norvegia

Ați cumpărat deja un bilet de avion spre Norvegia? Nu uitați să rezervați un hotel și să închiriați o mașină!