Informații pentru când cumpărați un pachet de vacanță


În condițiile Legii privind pachetele de călătorii, vom informa la zi cetățenii din UE/SEE cu privire la cerințele de viză aplicabile fiecărei destinații. Pentru mai multe informații, consultați paginile Ministerului Afacerilor Externe la http://www.mae.ro/taxonomy/term/450/2. Cetățenii din alte țări sunt sfătuiți să contacteze cea mai apropiată ambasadă sau cel mai apropiat consulat. Dacă efectuați o rezervare în numele altcuiva, trebuie să vă informați însoțitorul de călătorie cu privire la cerințele de mai sus.

Trebuie să verificați dacă este necesar să reînnoiți pașaportul sau să solicitați o viză.

Pentru a afla de cât timp este nevoie pentru a obține o viză, contactați ambasada țării în care călătoriți, în țara al cărei cetățean sunteţi. Nu uitaţi să faceţi acest lucru în timp util, deoarece poate dura o perioadă de timp diferită, în funcție de destinație. Cetățenii din alte țări sunt sfătuiți să contacteze cea mai apropiată ambasadă sau cel mai apropiat consulat.

Vă recomandăm să revizuiți acoperirea asigurării dumneavoastră de călătorie. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de asigurare care acoperă bagajele pierdute sau deteriorate, cheltuielile medicale, precum și orice călătorie acasă, dacă sunteți bolnav sau ați avut un accident. Asigurările de domiciliu includ adesea și asigurarea de călătorie. Aflați ce asigurare să solicitați verificându-vă documentele de asigurare sau vorbind cu compania de asigurări. Pentru excursii în Rusia, Belarus și Cuba, este necesar un certificat de asigurare de călătorie valabil. Pentru mai multe detalii, contactați compania dumneavoastră de asigurări.

Dacă aveți anumite dizabilități, este important să aflați ce se aplică înainte de plecare. Contactați hotelul pentru informații despre adaptările pentru dizabilități de la hotel și de la destinația dumneavoastră.

Aveți grijă să verificați ce vaccinuri sunt necesare în cazul în care călătoriți în afara Europei. Acest lucru este important, deoarece multe țări vă cer să fiți vaccinat împotriva bolilor care apar frecvent, înainte de a putea intra pe teritoriile lor. Informații privind reglementările și cerințele sanitare pentru diferite destinații pot fi găsite aici: http://www.mae.ro/travel-conditions

Consultați aici Legea privind pachetele de călătorii

OY SRG Finland AB este acoperită pentru protecție în caz de insolvență de către Compania nordică de asigurări de garanție (Kista Science Tower, 164 51 Kista, +46 (0)08 34 06 60, info@nordg.se). Pasagerii pot contacta acest departament sau, după caz, Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se dacă serviciile nu sunt furnizate ca urmare a insolvenței companiei OY SRG Finland AB.

Header
Subject
Body
Footer